• Search form

04.04.2018 | 10:05

Dizajn za bolji grad

Dizajn za bolji grad

Izložba radova studenata Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu “Dizajn za bolji grad”, koja se bavi dizajnom urbanog prostora, otvorena je u galerijskom prostoru KomBank Art hol.

Radovi su nastali na trećoj i četvrtoj godini osnovnih studija, kao i na master studijama, na predmetima Dizajn urbanog prostora i Urbane interakcije, pod mentorstvom docentkinje Biljane Branković u periodu od 2014. do 2018. godine.  

“Delovanje i intervenisanje u živom gradskom tkivu podrazumeva odgovornost prema velikom broju korisnika, kontekstu i budućem razvoju urbane sredine. Radom i istraživanjem na projektima urbanog dizajna težimo integralnom i multidisciplinarnom procesu, koji omogućava zauzimanje konstruktivnog i objektivno zasnovanog stava. Pokušavamo ponuditi rešenja usmerena na unapređenje prostora i korisničkog iskustva, utemeljena u kontekstu i usmerena na stvaranje humanog i interaktivnog gradskog okruženja”, rekla je o dizajnu urbanih površina Biljana Branković.

Odabrani radovi, kroz prostorne prikaze, tehničke crteže i makete formiraju sliku o načinu promišljanja urbanog prostora. Paviljoni, prostorno umetničke intervencije u javnom prostoru, urbani moduli, interaktivne instalacije – neke su od tema kojima su se student bavili, tražeći prostora za svoj lični umetnički izraz i način da gradsko okruženje unaprede sopstveni intervencijama.

Izložba “Dizajn za bolji grad” otvorena je do 24. aprila, a ulaz u KomBank Art hol je besplatan.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.