• Search form

15.09.2018 | 17:34

Jel' stvarno lepše sa kulturom?

Jel' stvarno lepše sa kulturom?

Ministar kulture i informisanja Srbije Vladan Vukosavljević i neki od njegovih prethodnika na toj funkciji iz proteklih dvadesetak godina razgovaraće 17. septembra u Parobrodu o aktuelnim temama u oblasti kulture.

U razgovoru “Jel' stvarno lepše sa kulturom?” najavljeni su, pored Vukosavljevića, i prethodni ministar Ivan Tasovac, koji je bio na čelu resora kulture od 2013. do 2016. godine, zatim Branislav Lečić, koji je bio član Vlade Zorana Đinđića početkom 2000-ih, te Nada Popović Perišić, koja je bila ministarka kulture od 1994. do 1998. godine, a zapamćena je po kampanji “Lepše je sa kulturom” koju je osmislila sredinom 90-ih marketinška agencija Saatchi & Saatchi (danas New Moment).

Razgovor će od 20 sati voditi Aleksandar Đuričić, koji je pozvao zainteresovane da provere da li i za ministre kulture važi pitanje koje se može čuti kod automehaničara ili frizera: “Ko vam je ovo radio?’”

Nada Popović Perišić danas je profesorka i predsednica Fakulteta za medije i komunikacije, čiji je bila i prvi dekan, Ivan Tasovac se vratio na čelo Beogradske filharmonije odakle je i došao u Ministarstvo kulture, a glumac Branislav Lečić, koji je aktivan i u politici, radi i kao vanredni profesor na Fakultetu savremenih umetnosti.

(SEEcult.org)

Video
07.10.2018 | 23:24

VOĐENJE: Dušan Gerzić Gera - Od grada do grada

Vođenje kroz retrospektivnu izložbu Dušana Gerzića Gere "Od grada do grada", održanu u Gradskoj galeriji Kulturnog centra Grad od 3. do 9.