• Search form

04.01.2018 | 13:53

Kejt Blančet na čelu žirija u Kanu

Kejt Blančet na čelu žirija u Kanu

Australijska glumica Kejt Blančet (Cate Blanchett) predsedavaće žirijem 71. Filmskog festivala u Kanu, koji će biti održan od 8. do 19. maja, saopštili su 4. januara organizatori.

Kejt Blančet je izjavila tim povodom da je bila u Kanu proteklih godina u različitim ulogama – kao glumica, producentkinja, učesnica gala svečanosti i takmičarskog programa, ali da nikada nije imala priliku da gostuje u Kanu samo radi zadovoljstva gledanja filmova koje predstavlja taj veliki festival.

Ističući da oseća da je privilegovana i da ima veliku odgovornost povodom predsedavanja žirijem 71. Kana, Kejt Blančet je istakla da taj festival ima pionirsku ulogu u okupljanju celog sveta u slavu filmske priče, a to čudno i živo nastojanje svi ljudi dele, razumeju i žele.

Čelnici Filmskog festivala u Kanu Pjer Leskur (Pierre Lescure) i Tjeri Fremo (Thierry Frémaux) izrazili su oduševljenje prilikom da pozdrave tako “retku i jedinstvenu umetnicu čiji talenat i ubedljivost obogaćuju i filmski ekran i pozorišnu scenu”.

Prošle godine na čelu žirija jubilarnog, 70. Kanskog festivala bio je španski reditelj Pedro Almodovar, a Zlatna palma pripala je filmu “Kvadrat švedskog reditelja Rubena Ostlunda, satiri o svetu umetnosti i imperativu političke korektnosti.

*Foto: Kanski festival, Steven Chee

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.