• Search form

22.12.2017 | 19:35

Nagrade Pozorišta na Terazijama

Nagrade Pozorišta na Terazijama

Pozorište na Terazijama obeležilo je 22. decembra 68. “rođendan” tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada, koje su pripale autorima i izvođačima mjuzikala “Fantom iz opera” i “Mister Dolar”.

Godišnje nagrade za 2017. godinu dobili su Slobodan Stefanović za ulogu Fantoma i Mirjana Matić za ulogu Kristin, kao i dirigentkinja Vesna Šouc i kostimografkinja Tatjana Radišić za rad na “Fantomu iz opere”.

Isto priznanje dobili su reditelj “Mister DolaraVladimir Lazić, kompozitor Ninoslav Ademović, koreografkinja Milica Cerović i glumci iz te predstave Dušica Novaković (za lik Koke Koviljke Jurišić) i Miroljub Turajlija (za lik Sime Jeremića).

Direktor Pozorišta na Terazijama Aleksandar Đaja istakao je na svečanosti da je 2017. godina bila jedna od najuspešnijih u protekle dve decenije, koliko je on prisutan, na različitim poslovima, u tom teatru.

“Izveli smo dva velika hita. ‘Mister Dolar’ je prvi mjuzikl po delu Branislava Nušića u Beogradu i Srbiji, što znači i u svetu. Igra se pred punim salama. Na festivalu ‘Nušićevi dani’ u Smederevu i stručni žiri i publika proglasili su ga za najbolju predstavu, a Marko Gvero u naslovnoj ulozi nagrađen je za najbolje glumačko ostvarenje”, rekao je Đaja.

Đaja je istakao da je Pozorište na Terazijama ponosno na izvedbu “Fantoma iz opera” koji je čuveni svetski hit i jedan od tri najveća mjuzikla svih vremena. Kako je u šali dodao, njihov blagajnik već više od dve nedelje sedi besposlen, jer su sve karte prodate još početkom meseca.

“Tajna našeg uspeha je u kolektivnom radu i dobroj atmosferi. Svi se maksimalno trude i otuda rezultati”, izjavio je Đaja, naglasivši i dobru saradnju sa Upravnim odborom, čiji je predsednik glumac Božidar Stošić.

I svi nagrađeni članovi Pozorišta na Terazijama istakli su da svoje kreacije ne bi postigli bez velikog doprinosa kolega, izražavajući zahvalnost na trudu i energiji celog dramskog i baletskog ansambla, hora i orkestra ovog teatra.

Inače, tokom 2017. ansambli su izveli 143 predstave, pred oko 60.000 posetilaca.

Na svečanosti je dodeljeno više zahvalnica za izuzetan doprinos radu Pozorišta na Terazijama.

Među dobitnicima su Željko Mijanović, Nikola Bulatović, Marta Hadžimanov, Milan Antonić, Marko Gvero, Nataša Piale...

Zahvalnice za doprinos radu Pozorišta na Terazijama dobili je i nekoliko novinara – Gordana Đurđević (Radio Beograd II program), Zorica Dimitrijević (portal SEEcult.org), Marija Miljević (RTS), Aleksandar Filipović i Tatjana Savović (Radio-televizija Vojvodina), Emina Ćirić...

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.