• Search form

05.02.2018 | 11:25

Najbolji snimateljski radovi

Najbolji snimateljski radovi

Nagrada Festivala snimateljskih ostvarenja “Slika u pokretu” za najbolji snimateljski rad dodeljena je Milošu Spasojeviću za film “Kozje uši”.

U konkurenciji osam domaćih filmova, nagrada za inovativnost u  vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji dodeljena je Radanu Popoviću za snimateljski rad na filmu “Ime: Dobrica, prezime: nepoznato”.

Drugo izdanje festivala “Slika u pokretu” završeno je 4. februara u Muzeju Jugoslovenske kinoteke dodelom nagrada, na osnovu odluka žirija koji su činili: Mustafa Mustafić (BiH), Simon Tanšek (Slovenija) i Nebojša Bašić (Srbija).

Članovi žirija jednoglasno su odlučili o dobitnicima nagrada drugog Festivala snimateljskih ostvarenja, održanog od 1. do 4. februara u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja (SAS).

Uz nagrađene, u konkurenciji su bili i direktori filmova: “Afterparti” (Dušan Grubin), “Inkarnacija” (Uroš Milutinović), “Jesen samuraja” (Bojana Andrić), “Nigde” (Milorad Glušica), “Rekvijem za gopođu J.” (Jelena Stanković) i “Slepi putnik na brodu ludaka” (Đorđe Arambašić).

*Foto: Miloš Spasojević i Srđa Penezić (preuzeo nagradu u ime Radana Popovića)

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.