• Search form

08.03.2018 | 11:55

Odrazi u Uličnoj galeriji

Odrazi u Uličnoj galeriji

Ulična galerija predstavlja od 9. marta izložbu “OdraziLee Levi i Jelene Jaćimović Jachim koja je prvo zajedničko izlaganje dve autorke, a obuhvata skup ilustracija na kojima su kroz niz scena prikazane različite ljudske osobine, raspoloženja, osećanja i unutrašnje borbe pojedinaca.

Njihovi crteži su pretežno lični - odražavaju kritički stav autorki, ali se u njima jednako može pronaći bilo ko od posmatrača i protumačiti ih na svoj način, što i jeste osnovni cilj autorki izložbe.

Jelena Jaćimović - Jachim992, rođena 1992. godine u Beogradu, završila je osnovne i master studije na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu, na odseku Primenjena grafika (smer Grafika i knjiga). Aktivistkinja je i strastvena biciklistkinja.

Svojim radovima podržava i promoviše slobodu izražavanja, dok u isto vreme kritikuje društvene norme koje čine da se osećamo zarobljeni u sopstvenoj koži.

Lea Levi je diplomirani arhitekta i ilustratorka, rođena 1991. godine u Beogradu. Učesnica je više umetničkih konkursa i kreativnih radionica, kao i grupnih izložbi. Inspiraciju za ilustracije crpi iz različitih situacija svakodnevnog života, a najčešće predstavljaju zabavne karikature jarkih boja neretko sa (auto)kritičkim pristupom.

Izložba će biti otvorena u Uličnoj galeriji uporedo sa novim izdanjem Fijuk sajma u obližnjem CUK Imago, a biće je moguće obići do 22. marta.

(SEEcult.org)

Video
12.06.2018 | 19:26

VOĐENJE: Daniel Kovač - Uvek može surovije

Vođenje kroz izložbu Daniela Kovača "Uvek može surovije", održanu u galeriji Remont u Beogradu od 28. maja do 8. juna 2018.