• Search form

13.10.2017 | 15:23

Rezultati Radionice fotografija o Beogradu na vodi

Rezultati Radionice fotografija o Beogradu na vodi

Prezentacija višemesečnog rada Radionice fotografije koju je vodio Srđan Veljović, a posvećena je projektu Beograd na vodi, biće održana 16. oktobra u Centru za kulturnu dekontaminaciju u Beogradu, uz razgovor sa učesnicima.

Radionica je zamišljena kao otvorena platforma gde se, polazeći od interesovanja i želja polaznika, kreće ka definisanju svrsishodnih načina upotrebe fotografije kao načina izražavanja. Fotografija služi kao polazno mesto razgovora i razmišljanja o stvarnosti.

Tema Beograda na vodi, koja je serijom fotografija obimno i široko notirana i oskudno konotirana, nenadano ispoljava subverzivni potencijal samom činjenicom da ukazuje na očevidno. Prazno mesto konotacije, značenja prikazanog, popunjava se samo, ne ostavljajući mogućnost za otvorenu interpretaciju viđenog. Ovim se potvrđuje da je u vreme hiperprpdukcije slika potencijal i polje delovanja fotografije izvan slike same - nalazi se u okolnom prostoru, polju recepcije, naveli su organizatori.

Prezentacija rezultata višemesečnog rada na temu Beograda na vodi biće održana u formi izložbe i foto sajma, a posetioci će biti u prilici da se postupno i podrobno upoznaju sa radovima i sa autorima. U razgovoru će učestvovati istoričar umetnosti Vladimir Bjeličić i voditelj radionice Srđan Veljović.

Učesnici izložbe su: Aleksandar Cvetković, Aleksandar Jelesijević, Aleksandra Solujić, Dragana Padrov, Dragana Vujović Mihić, Emilija Cerović, Hana Butković, Ljiljana Pantelić Novaković, Matija Bijelić, Matija Nikolić, Nikola Radeka, Rada Sikimić, Sandra Miletić, Sanja Pajović, Srđan Veljović, Sunčica Rosić, Tina Đurić i Vlada Ilić.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.