• Search form

01.03.2018 | 15:35

Savremena Kiplingova džungla

Savremena Kiplingova džungla

Predstava za decu “Knjiga o džungli” biće premijerno izvedena 2. marta u  Malom pozorištu “Duško Radović”, a kroz poznatu priču Radjarda Kiplinga o Mogliju, dečaku koga u džungli pronalazi i odgaja čopor vukova, preispituje probleme savremenog društva, kao što su prihvatanje različitosti, rasizam i uključivanje dece različitog porekla u širu zajednicu.

Ulogu dečaka Moglija tumači glumac (Dimitrije Aranđelović) koji na sceni izvodi osnove vazhušnih akrobacija na akrobatskoj tkanini (svili), a ostali likovi životinja predstavnjeni su pomoću lutkaka koje animiraju glumci. Na ovaj način jasno se ističe tema različitosti, a živi glumac u ulozi Moglija kroz stilizaciju pokreta parira lutakama.

Prema motivima Kiplingovih priča i prema tekstu Marine Ćetković, predstavu je režirala Marija Krstić, a reč je o komičnom lutkarskom mjuziklu sa elementima savremenog cirkusa.

“Ovo je priča o detetu koje se razlikuje od ostalih. Dečak Mogli, koga su odgajili vukovi, voljen je i prihvaćen među životinjama, do povratka strašnog tigra iz ljudskog zarobljeništa. Iako shvata da ne pripada ni jednoj životinjskoj vrsti, među njima nalazi prijatelje, koji mu pomažu da pobedi Šir Kana i protera ga iz džungle. Ova predstava promoviše toleranciju i pomaže deci da nađu svoje mesto u zajednici vršnjaka, koja može biti okrutna i divlja kao prava džungla”, izjavila je povodom premijere rediteljka Marija Krstić.

U predstavi igraju Dimitrije Aranđelović, Vladislava Đorđević, Jovana Cvetković, Marijana Vićentijević Badovinac, Jelena Ilić, Nikola Malbaša, Nikola Kerkez i Nenad Radović.

Total dizajn potpisuje Filip Jevtić, muziku Zoran Stojić, akrobatiku Tanja Milanović, dok je stručni saradnik na animaciji bio Goran Balančević.

Knjiga o džungli” namenjena je  deci starijeg predškolskog i mlađeg školskog uzrasta, a prve reprize su 3. i 4. marta u “Radoviću”.

(SEEcult.org)

Video
08.08.2018 | 23:49

VOĐENJE: Nagrada Mangelos 2018.

Vođenje kroz izložbu finalista nagrade “Dimitrije Bašičević Mangelos” za 2018. godinu, održanu u Galeriji Remont u Beogradu od 2. do 20. jula 2018.