• Search form

13.06.2017 | 12:15

Konkurs za 15. Filmski front - No Signal

Konkurs za 15. Filmski front - No Signal

Uprkos svim nedaćama koje su pokušale da stanu na put 15. Filmskom frontu, ekipa tog festivala u Novom Sadu rešena je da od njega ne odustane, pa je shodno tome, objavila konkurs za slanje filmova na ovogodišnje festivalsko izdanje koje će biti održano poslednjeg vikenda oktobra.

Rok za slanje filmova je 15. avgust, a uslovi konkursa su:
- maksimalna dužina filma 30 minuta
- film mora biti produciran tokom tokom ove ili prošle godine
- festival prima eksperimentalne, igrane, animirane i dokumentarne filmove.

Filmskom frontu, međunarodnom festivalu kratkometražnog filma, ovo će biti 15. izdanje. Iako je do sada doživeo nekoliko preobražaja i rastao iz godine u godinu, zbog ograničenih finansijskih mogućnosti, odnosno izostanka podrške Grada Novog Sada i Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Vojvodine, te pokroviteljstva jedino Ministarstva kulture i informisanja, ekipa Filmskog fronta je primorana da ga ove godine izvede u mnogo skromnijem obimu.

Zbog takve situacije, koja, nažalost, ne pogađa samo Filmski front, već deluje i na mnogim drugim kulturnim frontovima, slogan ovogodišnjeg festivalskog izdanja biće “NoSignal”, čime se aludira na nedostatak sluha države za sektor kulture.

Da bi se signal vratio u kraj i ponovo radio, ne zaboravite da pošaljete vaše filmove do 15. avgusta, poručuje ekipa Filmskog fronta, koji organizuje Kino Klub Novi Sad.

Više informacija o prijavljivanju filmova moguće je naći na sajtu filmfront.rs.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav