• Search form

03.07.2017 | 16:19

Konkurs Slobodne zone za selektore filmskog festivala

Filmski festival Slobodna zona objavio je konkurs za dva nova selektora/selektorke filmskog programa.

Traže se kandidatkinje/kandidati koji su profesionalci u oblastima usko vezanim za film – novinari, filmski kritičari, reditelji, montažeri, scenaristi, direktori fotografije, producenti… Diploma iz tih oblasti je prednost.

Od kandidatkinja/kandidata se očekuje da budu upoznati sa savremenom svetskom, regionalnom i domaćom kinematografijom i da prate kako igranu tako i dokumentarnu filmsku produkciju. Neophodno je odlično poznavanje engleskog, a poželjno je poznavanje još jednog stranog jezika.

Veoma je važno da zainteresovane kandidatkinje/kandidati budu ne samo upoznati sa programom prethodnih izdanja festivala Slobodna zona, već i da žele da aktivno doprinesu razvoju i profilisanju festivala u budućnosti.

Zainteresovani bi trebalo da pošalju profesionalnu biografiju sa fotografijom (maksimum dve A4 strane) i motivaciono pismo (od 300 do 600 reči), koje će obuhvatiti i predlog razvoja programa festivala Slobodna zona u naredne tri godine, na adresu: info@freezonebelgrade.org

Konkurs je otvoren do 17. jula 2017.

Filmski festival Slobodna zona osnovan je 2005. godine sa idejom da se kroz popularizaciju angažovane kinematografije, koja nije deo uobičajenog bioskopskog repertoara, otvori prostor za promociju, promišljanje i razumevanje aktuelnih društvenih pojava i problema u svetu, zemlji i regionu. Festival se održava istovremeno u tri grada – Beogradu, Nišu i Novom Sadu u novembru svake godine, a nakon toga u okviru projekta Turneja Slobodne zone, deo programa putuje u 50 gradova i opština širom Srbije.

Festival prikazuje dokumentarne, igrane i kratkometražne angažovane filmove iz celog sveta, nagrađene na prestižnim svetskim festivalima.

Filmovi se prikazuju u 10 bioskopskih sala, a svečano otvaranje se održava u velikoj dvorani Sava centra pred više hiljada gledalaca. Pored takmičarskog programa, koji obuhvata međunarodne i regionalne filmove, kao i posebnih selekcija poput Gost selektor predstavlja, Ženska linija i 14+, festival Slobodna zona svake godine organizuje i prateće programe kao što su Noćni razgovori, Masterklas predavanja i Na kafi sa autorom.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav