• Search form

30.03.2014 | 23:36

Džez verzija Jovano, Jovanke

Džez verzija Jovano, Jovanke

Milan Petrović Quartet obradio je makedonsku tradicionalnu pesmu “Jovano, Jovanke” u džez aranžmanu, kao singl u okviru aktuelnog albuma “Favorites”.

Novi singl MPQ obrada je tog hita na nestandardan način, a kako je naveo sam Milan Petrović, ideja o nastanku te numere potekla je van članova kvarteta.

“Vlasnik Jazz bašte, gde redovno sviramo, predložio je da obradimo ‘Jovano, Jovanke’. Meni se ta ideja svidela, dok neki od članova nisu bili oduševljeni. Kako to obično biva, u ranim jutarnjim časovima sedoh za instrument, jer mi se javio novi aranžman. Uradio sam početak i srednji deo pokusavajući da pobegnem iz standardnog takta vezanog za tradicional. Reakcija publike nam je ukazala da smo uradili pravu stvar”, izjavio je Petrović, najavljujući spot za tu pesmu koji će biti promovisan 3. aprila u klubu Babylon u Novom Sadu, uz živi nastup.

Režiju spota potpisuje Andrea Vajda, produkciju Know How Production i Praksinoskop, a direktor fotografije je Predrag Radosavljević.

U spotu su glumili Jelena Gavrilović i članovi Milan Petrović kvarteta, koji je album “Favorites” objavio u septembru 2013. godine.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav