• Search form

27.05.2014 | 22:59

U bioskop za pomoć Gunji

U bioskop za pomoć Gunji

Film “Košnice”, omnibus studenata filmskih akademija iz Zagreba, Jerusalima, Londona, Kelna i Praga, biće prikazan 31. maja u 23 nezavisna digitalizovana bioskopa širom Hrvatske, a prihod od ulaznica biće uplaćen za pomoć stanovnicima Gunje, poplavljenog sela u Slavoniji.

U organizaciji Hrvatskog audiovizuelnog centra (HAVC), film “Košnice” odabran je za humanitarnu projekciju jer je njegov glavni producent Ivan Kelava poreklom iz Gunje.

Dugometražni film “Košnice” imao je hrvatsku premijeru u nacionalnom programu 59. Pulskog filmskog festivala, a međunarodnu u pratećem programu 60. Međunarodnog filmskog festivala u San Sebastijanu. Sufinansiran je sredstvima HAVC-a, MEDIA deska Hrvatske i sponzora, a nastao je kao Kelavin diplomski rad, pod mentorstvom Damira Terešaka, filmskog producenta koji je poznat po nagrađivanom filmu “Armin”.

Košnice” govore o petoro junaka u pet različitih gradova na putu do posla koji, dok se bave svakodnevnim brigama, putem radija prate vest o tajanstvenom nestanku pčela.

Humanitarne projekcije filma “Gunje” biće održane u Centru za kulturu Čakovec, bioskopima 30. svibnja u Daruvaru, Korzo u Gospiću, Velebit u Koprivnici, Moslavina u Kutini, Urania u Osijeku, Hrvatski dom u Pakracu, Spomen dom u Pazinu, Valli u Puli, Art-kinu Croatia u Rijeci, Antonio Gandusio u Rovinju, Karaman i Kinoteci Zlatna vrata u Splitu, Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica, Pučkom otvorenom učilištu Zabok, Pučkom otvorenom učilištu Samobor, Domu kulture Kristalna kocka vedrine u Sisku, Pučkom otvorenom učilištu Novska, Pučkom otvorenom učilištu Poreč, kao i u bioskopima Europa i Tuškanac i Muzeju savremene umetnosti u Zagrebu, najavio je HAVC.

Svi koji ne mogu prisustvovati projekcijama mogu uplatiti novac na poseban broj žiro-računa opštine Gunja: HR0924850031500005992. Pomoć je moguće dati i pozivom na donacijski telefon 060 90 11 (jedan poziv je 6,25 kuna sa PDV-om).

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav