• Search form

04.08.2014 | 23:23

Premijera Dječaka iz Ulice Marksa i Engelsa

Premijera Dječaka iz Ulice Marksa i Engelsa

Dugoočekivana premijera crnogorsko-srpsko-hrvatske filmske koprodukcije “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa”, u režiji Nikole Vukčevića, biće održana 5. avgusta na Kanli kuli u okviru 28. Filmskog festivala u Herceg Novom, a izazvala je veliko interesovanje, budući da je rasprodata za rekordna tri sata.

Film je zasnovan na motivima drame “Instant” srpskog pisca i reditelja Đorđa Milosavljevića, prema scenariju Milice Piletić i reditelja Nikole Vukčevića, koji je debitovao filmom "Pogled sa Ajfelovog tornja".

Glavnu ulogu u filmu, koji je sniman u u Podgorici, Londonu i Zagrebu, igra hrvatski glumac Goran Bogdan, kao i Momčilo Otašević (Led, Budva na pjenu od mora...), te Ana Sofrenović, Emir Hadžihafisbegović, Branka Stanić, Nebojša Glogovac, Branimir Popović, Petar Božović. U filmu se pojavljuju i muzičari Damir Urban iz Hrvatske i  Nenad Knežević Knez iz Crne Gore.

Prema sinopsisu, Stanko (30) treba prvi put da ubije čoveka. Ne oseća se dorastao situaciji. Istog dana, njegov mlađi brat Vojo (16) treba da vodi ljubav, prvi put. Ni mlađem bratu nije lako, ni on se ne oseća dorastao. Putevi dva brata će se istog dana ukrstiti nekoliko puta: ono što se u startu čini lakim/teškim - pokazaće svoju suprotnu stranu, a njihov bratski odnos će biti preispitan.

Uz standardni trejler, film je najavljen još jednim, koji je pod naslovom “Jel ima seksa u Podgorici” zaintrigirao javnost, a objavljen je i muzički spot numere Damira Urbana za Vukčevićev film.

Film “Dječaci iz Ulice Marksa i Engelsa” u konkurenciji je za nagrade 28. FFHN-a, koji traje do 7. avgusta.

(SEEcult.org)

Video
08.04.2024 | 10:10

VOĐENJE: IRWIN – NSK State – It's a Beautiful Country

IRWIN: NSK State – It's a Beautiful Country, Umetnički pav