• Search form

11.09.2017 | 13:12

MCF donosi pobednike Venecije

MCF donosi pobednike Venecije

Pobednički filmovi proteklog 74. Venecijanskog filmskog festivala, uključujući dobitnika Zlatnog lava, film “The Shape of Water” reditelja Giljerma del Tora, kao i “Foxtrot” izraelskog reditelja Samuela Maoza “Foxtrot”, koji je osvojio Gran pri žirija, otkupljeni su za prikazivanje u bioskopima i na festivalima u Srbiji, u distribuciji kuće MCF - MegaCom Film.

MCF je obezbedio prava na distribuciju i crne komedije “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, u režiji Martina Makdonaga, koja je dobila nagradu za najbolji scenario, te filma “Sweet Country” australijskog reditelja Varvika Tortona, dobitnika specijalne nagrade žirija.

Pobednički film 74. Mostre, Del TorovThe Shape Of Water”, mistična je drama o emotivnom kontaktu jedne žene i vodenog bića zarobljenog u tajnoj vladinoj laboratoriji u Americi tokom 1960-ih godina.

Uloge u tom filmu tumače Seli Hokins, Dag Džons, Majkl Šenon, Oktavija Spenser, Ričard Dženkins i Majkl Štulbarg.

Srebrnog lava osvojila je porodična tragedija “FoxtrotSamuela Maoza, koja donosi priču o roditeljima vojnika koji je poginuo na dužnosti. Film istražuje načine na koje tuga utiče na pojedince i celo društvo, i kako se provlači kroz generacije.

Film “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, nagrađen za najbolji scenario, predstavlja neobičnu priču o ženi koja kreće u pravi mali rat protiv policije, koristeći tri bilborda u Misuriju, nakon neuspešne potrage za ubicom njene kćerke. Glavne uloge pripale su Piteru Dinklidžu, Vudiju Harelsonu, Semu Rokvelu i Franses Luiz Makdormand.

Specijalna nagrada žirija dodeljena je vesternu “Sweet Country”, koji je inspirisan istinitom pričom. Radnja je smeštna u 1929. godinu u Severnoj Australiji, a fokusirana je na teme kao što su kolonijalizam, zakon i moć.

(SEEcult.org)

Video
18. Bijnale umetnosti Pancevo
21.06.2018 | 15:33

VOĐENJE: 18. Bijenale umetnosti u Pančevu - Prostorni agens

Vođenje kroz 18. Bijenale umetnosti u Pančevu “Prostorni agens”, održano od 26. maja do 17.