• Search form

PUBLIKACIJA Na sopstveni pogon

/ NA SOPSTVENI POGON

PUBLIKACIJA Na sopstveni pogon

Publikacija "Na sopstveni pogon", sa opisom tridesetak organizacija koje su aktivne na beogradskoj nezavisnoj kulturnoj sceni, objavljena je povodom istoimenog programa koji je organizovan od 25. oktobra do 5. novembra širom Beograda.

Publikacija je objavljena u štampanom izdanju, na srpskom i engleskom jeziku, a može se preuzeti besplatno i u elektronskoj verziji - OVDE

Osim što daje pregled ključnih aktera vaninstitucionalne scene, publikacija "Na sopstveni pogon" sadrži i kontakte organizacija koje učestvuju u programu "Na sopstveni pogon", kao i mape sa adresama prostora u kojima uglavnom deluju.
 
U programu “Beogradska nezavisna kultura - Na sopstveni pogon” učestvuje gotovo 30 organizacija, kulturnih centara, inicijativa i neformalnih grupa, koje su većinom članice Asocijacije Nezavisna kulturna scena Srbije (NKSS), a predstaviće više od 70 programa na lokacijama širom Beograda - od Zemuna do Krnjače.

Program “Na sopstveni pogon” predstavlja aktuelni presek raznovrsnosti i potencijala beogradske nezavisne kulture, a ujedno ukazuje na probleme i izazove sa kojima se suočava, ali i na moguća rešenja za njihovo prevazilaženje.

Vodeći publiku kroz drugi, kreativni Beograd, koji nije samo u najužem centru, već i u komšiluku, program “Na sopstveni pogon” predstavlja novu mapu beogradske kulture koja je danas znatno drugačija nego prethodnih decenija, pre svega zahvaljujući inovativnim programima nekoliko desetina organizacija, umetničkih grupa i inicijativa sa nezavisne kulturne scene.

Upoznajte novu mapu beogradske kulture!

Video
15.03.2024 | 17:08

Izazovi projektnog finansiranja nezavisne kulture

Predstavnici nezavisnih scena Hrvatske, Srbije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Kosova i Crne Gore govore u video intervjuima o problemima i izazovima projektnog finansiranja, specifičnostima u tom pogledu u svojim sredinama i